HTML

Tapasztalatok, gondolatok az élet dolgairól...

Idáig is jelen voltam néhány blogon kommenteimmel, és most úgy döntöttem, saját "naplóban" osztom meg veletek a gondolataimat! Bizonyosan lesznek kényes témák, és olyanok is, amiben nem vagyok egészen jártas, de mégis úgy érzem említésre méltóak!

Friss topikok

  • anonymoushun: picasaweb.google.com/anonymoushun/OriasPlakatok# (2010.02.22. 15:38) Csend...
  • Dr. Kix: Lassan újra nyár lesz! :) Mi a helyzet, TündérMese? (2008.12.18. 16:56) Nyár
  • ◄ViZion: hehehe... A kenderblogon már megtárgyaltuk, hogy naná, tutira osztják a LSD bélyeget ovisoknak, hi... (2008.08.29. 11:43) Néhány "drogmentes" gondolat...
  • gollum: Lélekben én is Veled vagyok, kitartást kívánok a küzdelemhez. Remélem, kicsit észbe kapnak a scien... (2008.06.20. 16:15) Papírok
  • Tündér Mese: Igen, legalább szembesültem ezzel az egész vallásnak nevezett üzlettel, és így, másoknak is tovább... (2008.06.16. 15:04) Képzések, azaz okosodjuk szcientológus módra!

2008.06.16. 16:22 Tündér Mese

Néhány "drogmentes" gondolat...

Azthiszem a legtöbben, akik tényleg ismerik a szcientológiát, és a velük járó civil szervezeteket, tisztában vannak a Drogmentes Maraton igazi miértjevel, és az ehhez kacsolódó viedókat is látták már. Nos, én is többször elmosolyodtam Braun "Nem tudom értelmezni" Mónikán, de feltűnt egy nagyon érdekes vagy inkább nevettséges ellentmondás!
A lassan szlogenné vált "Nem tudom értelmezni..." mondat egy Hír TV- s riportban hangzott el, arra a kérdésre, hogy a Helios alapítvány, vagy a Drogmentes Maraton bármilyen módon köthető e a szcientológia egyházhoz.
Aki esetleg még nem látta itt a link: http://www.hirtv.net/filmek/celpont/celpont20080606.wmv

 

És akkor következzen egy másik videó, ami a TV2 jóvoltából készült, Braun Mónikával, és kedvenc doktorunkkal Lenkeivel! Itt már eleve úgy indul az egész, hogy a riporter bemutatja, e két kedves embertársunkat, mint a szcientológia önkéntes lelkészeit, és elmondja, az ő kezdeményezésükre elindult valami az országban, ami nem más, mint a Drogmentes Maraton.
Hogy a teljes legyen a kép, ennek is berakom a linkjét:
https://www.youtube.com/watch?v=_QTbcUdf1qs&feature=related

Nos! Akkor, hogy is van ez? Egyik műsorban verik a mellüket, hogy mint szcientológusok milyen nagy dolgokat tesznek, a másikban pedig nem tudja értelmezni a kérdést, magyarán egyáltalán nem akar rá válaszolni!

Amúgy az utóbbi videóhoz még egy- két gonolatot hozzáfűznék:
- Lenkei doktor elmeséli, hogy egy ismerősének a gyerekének az óvodájánál elkaptak valakit, aki LSD- s bélyegeket adott be a gyerekeknek. Hát igen, a legjobb és legújabb fizetőképes réteg manapság az óvodákban bújkál.
Elképzelem, ahogy a 4-5 éves hazamegy, és szól anyukájának: "Muter, dobjál már meg néhány ezer forinttal, mert a minap kaptam egy olyan jó kis cuccot, hogy teljesen kifeküdtem tőle a délutáni alvás idején!"

- Szintén érdekes, hogy dr. Lenkei csak a második évben lett a Drogmentes Maraton védnöke, mert az első évben mégcsak nem is hallott róla. "Viszont külföldön van egy barátja, (Svédországban) aki nagyban csinálja ezt, hosszú- hosszú évek óta".
Vagy most lett barátja a fickó, vagy nem nagyon beszélgetnek, mert ha ő már olyan régóta csinálja, hogy lehet, hogy Lenkei első évben mégcsak nem is értesült arról, hogy ilyen létezik? 

- Braun Mónika elmeséli, hogy az egyik újdonsült drogmentes kapitány, a zacskó extasyt a szemük láttára a földhözvágta, csupán azért, mert felesküdött!
Én is szeretem a tündér meséket, de azért azt már tudom, hogy Télapó nem létezik...
És sajnos nem egy drogost láttam már életemben!
Vagy a srác nem is volt fogyasztó, csak pont ott, és akkor volt nála egy zacsi, épp úgy, ahogy a mosószer reklámokban is elővarázsolnak mindíg egy dobozzal/ flakonnal?
És van aki ezt tényleg beveszi???

És még egy videó:
https://www.youtube.com/watch?v=v9lFFfA4XV0&feature=related

Nevetséges, hogy Farkasházi Rékával közli:
"Neki pont szerencséje volt, hogy a gyermekének nem lett helyrehozhatatlan károsodása a szülés során." (Persze másoknak nincs ilyen szerencséje...)
A következő mondatban pedig már teljesen másról beszél!

És a végére még egy kérdés, amin már egy ideje agyalok! Hogy lehet valaki szülész- nőgyógyász szakvizsga nélkül?
Ugyanis tudtommal, aki elvégzi az orvosit, és nem szakvizsgázik, az maximum háziorvosként praktizálhat.
(Egy videót láttam, ahol maga Lenkei mondta, hogy nem szakvizsgázott...) 
Nyugodtan javítsatok ki ha tévedek, mert ez egyébként könnyen megeshet!
Vagy Lenkei legalább annyira univerzális, mint L. Ron Hubbard?

13 komment

Címkék: szcientológia videók maraton dr mónika lenkei drogmentes braun


A bejegyzés trackback címe:

https://tunder-mese.blog.hu/api/trackback/id/tr17523987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neduddgi 2008.06.16. 21:34:38

Szegény Réka... a videó elején egyébként van egy árulkodó szájhúzása. :o)
Lenkei meg nem szülész-nőgyógyász, sőt, semmilyen szakorvosi végzettsége nincs. De ez őt egy pillanatig nem gátolja meg abban, hogy ne tündököljön bármilyen szakértői szerepben. Elvégre LRH esetében is könnyebb felsorolni, hogy miben nem volt zseniális, mint amiben igen. (mármint a legenda szerint...) Anélkül, hogy nagyon védeném, lehet, hogy ezt a titulust nem ő kérte, a ker.tévések is tudnak ám érdekesen feliratozni.

Tündér Mese 2008.06.16. 21:47:36

Igen, igazad van, de nem ez az egyetlen csatorna, ahol szülész- nőgyógyászként jelent meg, illetve láttam olyan riportot, ahol ő maga hivatkozott az ilyen területű múltjára! És valószínűleg a könyv is ezen alapszik, amit ugyan nem olvastam, de nehezen tudom azt elhinni, hogy több milliárd ember maradandó károsodást szenved/ szenvedett a születése során. Persze tény, hogy a szülés folyamata sem a babának, sem a mamának nem kellemes, de az utánna felszabadult hormonok ezt az első pillanatban feledtetik is! És szerintem nem csak a hormonok! :)

Neduddgi 2008.06.16. 22:17:58

A csendes szülés az LRH tanai közé tartozik, Lenkei is onnan vette át. Mint ahogy az árpa-pempőt is, mint ideális bébiételt. Lenkei valahol nyilatkozta, hogy az egyetem után összesen 6 évig dolgozott orvosként, 3 szakterületen (közte volt a szülészet is), de nem szakvizsgázott semmiből. Vicces amúgy, hogy pont a szcik szoktak arra hivatkozni, hogy ha valaki kilép egy cégtől/szervezettől és utána kígyót-békát köpköd rájuk, akkor biztos valami bűnt követett el az adott csoport ellen. Lenkeinek vajon mi lehet a bűne? (túl azon, hogy nem lehetett valami tehetséges orvos, ha 6 év alatt 3 szakterületen próbálkozott és aztán abba is hagyta)

Tündér Mese 2008.06.16. 22:29:19

Neduddgi: Ott a pont!
Az a szomorú, hogy ezt nagyon, de nagyon sok ember bekajálja, pont úgy mint a telepata macskát!
(Bocsi, hogy mindíg erre hivatkozom, de ez nagyon tetszett!)

A baba kérdéshez én csak annyit tudok mondani, hogy természetes, hogy a kicsi sokkot kap, de nem miután megszületett, hanem már abban a pillanatban, ahogy a szülés megindul.
Ezt, hogy akarja kiküszöbölni kedves Lenkei doktor?
És azt egy tanulmányban olvastam, hogy aki természetesen szül, általában jobban kötődik a babához, mint aki császárral.
Ez persze nem a császáros anyukák ellen szól, mert sajnos vannak helyzetek, mikor ez elkerülhetetlen!

Neduddgi 2008.06.16. 22:34:52

Hát, ha talán sokkot nem is kap, de mindenképpen megterhelő folyamat, amíg átküzdi magát a szülőcsatornán. És az is könnyen elképzelhető, hogy elég durva inger számára a zajszigetelt, sötét pocak után az éles fény és friss levegő. De a parasztasszony gyereke, aki a verőfényes napsütésben, a mező közepén pottyant ki, mert aratás volt, szintén átélte mindezt. Na jó, talán szalmaszálat nem dugtak az orrába, cserébe tovább köhögte fel a magzatmázat. Ez a természet rendje, szerintem legalább annyira durva beavatkozás mindenféle hülye tiltásokat bevezetni, mint a kényelmi császármetszés. Annak a "stressznek" is megvan a maga szerepe az ember életében, különben nem úgy szülne az ember, ahogy.

Neduddgi 2008.06.16. 22:37:29

A telepata macskán meg én is jót vigyorgok minden alkalommal. Persze 100 évvel ezelőtt is divat volt már a kávézaccban jövőt látni, miért lenne ez másképp ma? Buta és hiszékeny emberek mindig is lesznek, a csoda és a misztikum iránti igény meg egyidős az emberiséggel.

Tündér Mese 2008.06.16. 22:51:50

Részemről én hiszem, hogy többek vagyunk, mint hús és vér, de azért az már kicsit sok, amit ezek az emberek megpróbálnak bemagyarázni dolgokba!
Számomra mindezzel csak a tudatlanságukat bizonyítják!
Én sem vagyok nagyon sok témában érintett, de nem is próbálom eladni, hogy én mindent tudok! :)

ThufirHawat 2008.06.17. 10:19:07

A Drogmentes Maratonnal 3 baj van csupán:
1.: Össze-vissza hazudoznak a sci kötődéséről, nem kevés önellentmondással.
2.: A "drog" sci értelmezése némiképp eltér a köznapitól. Esetleg erre is rákérdezhente valaki Mónikától. Bár úgysem tudná értelmezni.
3.: Aljas módon ezt a rendezvényüket (is) adatgyűjtésre használják.

+1.: Teszik mindezt ártatlan kiskölykök segítségével. Talán ez a legnagyobb mocsokság az egészben.

Ettől függetlenül a drogozás rossz. Természetesen.

Tündér Mese 2008.06.17. 10:47:12

Az még lemaradt a véleményemből, hogy mindenhol azzal jönnek, hogy a 16- 20 éves korosztály 20-30%- a már kipróbálta a kölönféle drogokat!
Nos, ez azért csúsztatás, mert aki kipróbálta, az nem feltétlenül lesz fogyasztó!
És maga a stat igen csak riasztó, de sajnos, sokak tovább már nem gondolkodnak!
Számtalan emberrel találkoztam már, aki kipróbálta, és azt mondta: "kiváncsi voltam, de mivel semmi exrta nincs benne, ezért eszembe sem jutott újra hozzányúlni..."

ThufirHawat 2008.06.17. 13:05:48

A számok azok, amikben ezek a statisztika megszállottak a leggyengébbek. Vicces. Saját kardjukba dőlnek.

Egyébként mégegyszer, az egész a "drog" kifejezés deffinícióján múlik. Mi drog? Mi nem? A sör drog? A füves cigi? A heroin? A Calmopirin?

Olihun 2008.06.17. 13:18:59

Csak annyit pontosítanék a bejegyzésen, hogy a háziorvosi praxishoz is szakvizsga kell. Egy jó háziorvos többet tehet az egészégünkért, mint bármelyik másik szakorvos. Szakorvosi papír nélkül csak ügyelni lehet, vagy végezni a szakorvosit.

Tündér Mese 2008.06.17. 13:27:59

Olihun: Köszönöm a helyesbítést, mint mondottam, ehhez a témához nem igazán értek! :)

◄ViZion 2008.08.29. 11:43:40

hehehe...
A kenderblogon már megtárgyaltuk, hogy naná, tutira osztják a LSD bélyeget ovisoknak, hiszen logikus, h a 3-5 évesek tőkeerős vevők, és biztos az ovónénit, meg anyuékat is rábeszélik...
A kis kapitány a zacskó exet eldobja... ilyet is naponta látok, hiszen minden tizenévesnél van néhány zacskóval, ami csak 50-200 ezer Ft lehet, vagyis röhögve megveszi, majd elhajítja, ahogy mondtam ez is mindennapos történet.
Ha nézitek a sci objektíven-szubjektíven blogot, ott van, h LRH elmondta már mindenki volt minden, vagyis teljesen normális, h lenkei eldobja a kaszát, levezet egy szülést, majd hazamegy hegeszteni.
Hogy nem érti a kérdést? Persze, nem ez volt megbeszélve.
Remélem a sok sci buzi a xenu farkán fogja kilehelné lelkét.
Ha egy ien drogmentes, v akármien jelszóval a gyerekem közelébe megy, akkor biztosan!
A köcsög tanár/intézményvezető nem nézi, h kik akarnak ott parádézni?
A PEDOFILOK IS SZERETIK A GYEREKEKET! Őket sem engedik a sulikba, akkor a sciket miért? Ők legalább olyan veszélyesek!
süti beállítások módosítása